Uusi arki

Meillä elämä on rauhoittunut todella paljon koronakriisin myötä. Olemme molemmat vanhemmat kokonaan etätöissä ja kotoa ei poistuta juuri muuten kuin, hakemaan kauppakassitilausta marketista.

Pyry nauttii, kun koko perhe on koko ajan kotona.

Perheemme rytmi pyörii hyvin pitkältä puolitoistavuotiaan ruokailuiden ja nukkumisten ympärillä ja päivät ovat hyvin samanlaisia, olipa sitten arki- tai viikonloppu. Etätöiden aiheuttama lastenhoito-ongelmakin ratkesi, kun isoveli, jonka kirjoitukset ovat ohi on arkipäivät veljensä kanssa.

Hän haluaa olla kaikessa mukana.

Etätyöhön tottuminen kesti hetken, mutta sopivien työtapojen löydyttyä se lähti rullaamaan. Työlle jää päivässä huomattavasti enemmän aikaa, kun keskeytyksiä ei juuri tule ja siirtymisiin ei mene aikaa. Toki ihmisiä olisi todella mukava nähdä myös kasvokkain. Epäilen, että kriisin jälkeen työpaikan sijainnin merkitys tulee vähenemään ja etäyhteyksiä käytetään entistä enemmän kokouksia ja koulutuksia järjestettäessä.

Otin pitkästä aikaa ompelukoneen esiin.

Eristäytymisen alussa järjestelimme ja siivosimme yhdessä koko talon. Osa ylimääräisistä tavaroista annettiin pois ja loput odottavat myyntiin menoa, kunhan pääsee taas liikkumaan. Kerrankin on ollut aikaa purkaa kodin to do-listaa. Kotonakin on nyt todella mukava olla, kun keskeneräisiä töitä on saanut valmiiksi. Taaperokin viihtyy todella hyvin, kun saa puuhailla mukana.

Rinkka on osoittautunut oivaksi valinnaksi metsäretkille.

Olemme ulkoilleet paljon ja iltaisin pelanneet pienemmän mentyä nukkumaan. Uusia reseptejä on myös tullut testailtua, kun ulkona syöminen on jäänyt. Lähistöltämme löytyy uskomattoman kauniita paikkoja, joissa en ole ennen edes käynyt. Toivon, että kriisin mentyä ohi varaamme aikaa perheelle ja yhteiselle tekemiselle.

Luonto rauhoittaa ja siellä voi hetkeksi unohtaa ympäröivän maailman.

Tilanne on avannut silmäni uudella tavalla. Olen todella kiitollinen siitä, että asumme maalla ja pääsemme melkein omalta takapihalta metsään. Uutisia seuratessa ahdistus meinaa välillä ottaa vallan ja tavallista arkea meinaa välillä olla ikävä. Nyt ei kuitenkaan auta kuin odottaa ja kantaa oma kortensa kekoon noudattamalla ohjeita ja pysymällä kotona.

Voimia ja terveyttä kaikille <3

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.