Unelmien äärellä

Meillä kaikilla on kyky unelmoida. Lapsilla mielikuvituksen käyttäminen ja unelmoiminen on hyvin helppoa. On ihanaa kuunnella kuinka lapset käyttävät mielikuvituksen voimaa leikkiessään ja rakentavat prinsessalinnan hetkessä tyynyistä ja peitoista. Kun palaa lapsuuden leikkeihin, muistaa niiden luoman taianomaisuuden ja innostuksen. 

Kasvamisen myötä unelmointi muuttuu vaikeammaksi ja mieli luo helposti esteitä unelmoinnin tielle. Kuvitellaan, että unelmoit opiskelusta tulevaisuudessa. Tunnet ensin sen ihanan ja innostuneen hyvän olon, kunnes epäily vie tilaa unelmaltasi. Mielen valtaa epävarmuus ja vähättelet unelmaasi. Mistä löydän aikaa, osaanko, eihän se ole mitenkään mahdollista. Pian unelma unohtuu. 

Unelmat eivät toteudu hetkessä, eikä kaikkia unelmia ole tarkoituskaan toteuttaa. Tärkeintä on uskaltaa unelmoida ja poimia niistä ne unelmat, jotka saavat sukat pyörimään jaloissa ja innostuksen virtaamaan suonissa. Tiedät varmasti sen ihanan innostuksen olotilan! Se on merkki toteuttamisen arvoisesta unelmasta.

On hyvä muistaa, että unelmien toteuttaminen vaatii hauskuutta ja intohimoa. Miksi muuten kuluttaisimme ensin satoja ja sitten tuhansia tunteja kulkiessamme matkaa kohti unelmaa? Anna unelmallesi aikaa sulautua omaan elämääsi ja ota siitä paloja mukaasi jokaiseen päivään. Toteuttaminen vaatii työtä, rohkeutta mennä eteenpäin ja kykyä nousta yhä uudelleen epäonnistumisen hetkellä.

Olisiko nyt oikea hetki toteuttaa oma unelmasi?

”Kunhan et lakkaa yrittämästä tehdä mitä haluat tehdä. Missä on rakkautta ja inspiraatiota, voi tuskin mennä pieleen.”

-Ella Fitzgerald-

Marika 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.