Keitot ovat helppoja ja nopeita arkiruokia, joista riittää seuraavallekin päivälle. Marikalta löysin meille uuden helpon reseptin, jonka juju on raastetuissa juureksissa ja tomaattipyreessä.

Tomaattinen jauhelihakeitto
13 dl lihalientä
500 g perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pk tuoreita, pilkkomattomia keittojuureksia
400 g jauhelihaa
3 rkl tomaattipyreetä
Laita vesi isoon kattilaan kiehumaan. Heitä mukaan liha/ kasvisliemikuutiot. Kuori ja lohko perunut kattilaan.
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli kattilaan. Raasta keittojuurespaketissa olevat juurekset ja pilko purjosipuli. Laita raasteet kattilaan. Lisää tomaattipyree.
Keitä n. 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ruskista jauheliha ja laita kattilaan. Viimeistele pippurilla ja persiljalla.