Suunnitelmallisuutta ruokaostoksiin + 4 viikon ruokalista

Osaatko arvata kuinka kauan meidän viisi henkisellä perheellä menee viikon ruokalistan ja ostoslistan suunnitteluun sekä ruokakaupassa käyntiin yhteensä? Aiemmin olisin vastannut, että 3-5 tuntia, nykyään noin 15 minuuttia viikossa. Arki-illat ovat todella lyhyitä ja en halua viettää niitä ruokakaupassa, varsinkaan tänä aikana.

Kiertävä ruokalista

Suunnittelimme yhdessä kiertävän neljäm viikon kiertävän ruokalistan. Jokaiselle viikolle on 6 ruokalajia. Listassa on huomioitu jokaisen toiveet ja rajoitukset. Ruokalista resepteineen löytyy perheen yhteysestä Trellosta.

Meidän perheen ruokalistalta ei valitettavasti löydy kalaruokia pahan allergian vuoksi. Pyrimme syömään kalaa aina kun se on mahdollista. Aterioilla on yleensä aina mukana leipää ja kasviksia.

Ostoslistat

Meillä on käytössä neljä erilaista ostoslistaa, joista löytyy kullekin viikolle tarvittavat ruoka-aineet, sekä peruselintarvikkeet, kuten leipä, maito, juusto, vihannekset ja hedelmät. Perheen Trellosta löytyy kauppalista, jonne jokainen perheenjäsen merkkaa, jos jokin ruoka- ja kodintarvike pääsee loppumaan.

Ruokien tilaaminen

Tilaamme ruuat yleensä sunnuntaisin ja noudamme maanantaina töiden jälkeen. Tilaaminen hoituu helposti, valitsemalla seuraavan viikon ruokalistan mukaisen listan. Samalla listalle lisätään Trelloon kirjatut tuotteet. Tilauksen yhteydessä jääkaappi on hyvä järjestää.

Ruokakauppaan meni aiemmin tunteja viikossa. Nykyään nappaamme pakatut ostokset kaupan noutopisteeltä. Maksan ostokset tilauksen yhteydessä, joten siihenkään ei tarvitse käyttää aikaa.

Teemme monesti tupla-annoksia, joten kuusi ruokalajia riittää hyvin koko viikoksi. Suunnitelmallisuuden ansiosta ruokahävikki on pienentynyt todella paljon. Suunnitelmallisuus näkyy myös ostosten loppusummassa.

Tietysti välillä poikkeamme suunnitellusta ja saatamme pistäytyä kaupassa täydentämässä kaappeja, jos jokin oleellinen tuote pääsee loppumaan. Muutaman tunnin uhraaminen kiertävään ruokalistaan ja ostoslistoihin on maksanut itsensä todella nopeasti takaisin tunteina lisää vapaa-aikaa arkiviikkoon.

Onko teillä käytössä kiertävä ruokalista? Käytätkö kauppojen kauppakassipalveluita?

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.