Palaute kannustaa eteenpäin

Suurin osa meistä haluaisi saada enemmän palautetta. Palautetta toivotaan niin esimieheltä, työkaverilta, kuin ystäviltä ja puolisoltakin. Palaute ohjaa meitä oikeaan suuntaan ja on tärkeä osa oppimista ja kehittymistä. Voimme onneksi itse vaikuttaa ilmapiiriin ja omalta osaltamme edistää palautteen antamista, antamalla sitä itse muille.

Jos toimimme aina samalla tavalla, joudumme aina samaan lopputulokseen. Palautteen avulla voimme tarkastella omia toimintatapoja ja muuttaa niitä tarvittaessa.

Palautteen antaminen tuntuu monesta kiusalliselta. Monella olisi todella paljon sanottavaa, mutta oman mielipiteen ilmaiseminen on välillä hyvin haastavaa. Kriittisen palautteen antaminen voi tuntua kiusalliselta ja miettimme miten vastaanottoja suhtautuu siihen. Syvälle kulttuuriimme on myös juurtunut ajatus siitä, että positiivista palautetta kannattaa säästellä. Asia on kerran sanottu ja mikäli tilanne muuttuu, siitä kyllä tiedotetaan. Palautteen antaminen kannattaa ottaa osaksi päivittäisiä rutiineita.

Palautteen antamista ja vastaanottamista voi onneksi harjoitella, kuten kaikkia muitakin taitoja! Oletko koskaan miettinyt, miten itse suhtaudut saamaasi palautteeseen? Mitä sanot, jos joku kehuu sinua? Miten käyttäydyt, jos saat kritiikkiä? Moni saattaa pienentää itseään saadessaan positiivista palautetta. Miksi toimit, kuten toimit? Kriittinen palaute saattaa tulla yllätyksenä ja jäädä mietityttämään. Asiaan voi palata reilusti myös myöhemmin palautteen antajan kanssa ja selvittää asia.

Palautteen vastaanottamiseen vaikuttaa käsitys itsestämme. Mitä haavoittuvaisempia olemme itsemme suhteen, sitä haastavampaa on ottaa vastaan varsinkin negatiivista palautetta. Palaute voi herättää huonommuuden tunteita, tai voimme ajatella, että meistä ei pidetä. Tunteet voivat saada aikaa puolustusreaktion, joka haastaa tilannetta entisestään.

Meillä jokaisella on vastuu siitä, minkälaista palautekulttuuria itse viljelemme. Voimme onneksi itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon saamme palautetta. Palautetta voi ja kannattaa myös pyytää reilusti muilta. Saadessamme palautetta, olipa se positiivista tai negatiivista, kannattaa kiittä palautteen antajaa. Moni kodin- ja työpaikan konflikteista johtuu heikoista palautteenantotaidoista. Kehittämällä omaa taitoa antaa ja vastaanottaa palautetta vaikutamme myös yleiseen ilmapiiriin positiivisesti.

Kriittisen palautteen antaminen on monelle hyvin haastavaa. Jos palautteen antaminen tuntuu haastavalta, sitä kannattaa miettiä ja suunnittella hieman etukäteen. Asiaa ei kannata kuitenkaan jäädä miettimään kovin pitkäksi aikaa, koska se tulisi antaa mahdollisimman nopeasti, jotta asiat ovat vielä kaikkien osapuolten tuoreessa muistissa. Rakentavan palautteen tavoite on antaa kuulijalleen mahdollisuuden vaikuttaa omaan käyttäytymiseen sekä oppia ja estää virheen toistuminen. Kukaan meistä ei tietoisesti halua tehdä väärin tai toistaa virheitä uudelleen.

Vinkit rakentavaan palautteeseen:

  1. Anna palaute heti, kun siihen on sopiva tilaisuus.
  2. Anna palautetta vain asiaan, mihin toinen voi vaikuttaa.
  3. Anna palaute kahden kesken henkilölle, jolle se kuuluu.
  4. Anna palaute asiasta, älä henkilön luonteenpiirteestä.
  5. Älä vertaa vastaanottajaa muihin.
  6. Ole rauhallinen ja asiallinen.
  7. Vältä sanoja ”aina” ja ”ei koskaan”.
  8. Kuuntele rauhassa mitä palautteen saaja miettii.
  9. Muista myös kiittää.
  10. Älä pyydä anteeksi oikeutettua palautetta.

Kritiikin vastaanottaminen saattaa välillä olla haastavaa ja siitä voi aiheutua ongelmia. Pahimmillaan tilanne johtaa siihen, että ikävien asioiden puhumista lykätään, joka saa ongelmat vain kasvamaan. Jos toisen kritiikin vastaanottamisesta koituu koko ajan ongelmia, asia kannattaa ottaa esille. Varovaisuuden ilmapiirissä jää paljon potentiaalia käyttämättä.

Aihe herättää todella paljon ajatuksia niin palautteen antajana, kuin saajana. Kiitollisuuden tuomista arkeen ei voi korostaa liikaa. Aion kiinnittää asiaan entistä enemmän huomiota, niin töissä kuin kotona.

Minkälainen sinä olet palautteen antajana, tai vastaanottajana?

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.