Onnellistamisen aika

Valitsetko yleensä kadun aurinkoisen puolen vai kuljetko mieluummin pilvisellä ja sateisella puolella? Onko lasisi puoliksi täynnä vai tyhjä? Miten suhtaudut elämään ja vastaan tuleviin asioihin ylipäänsä? Käännätkö asiat jollain tapaa aina positiiviseen suuntaan vai käsitteletkö asiat ensin negatiivisesti? Luovutatko vai jatkatko?

Positiivisuus on voimavara ja tapa suhtautua asioihin.

Olen pohtinut paljon positiivisuutta ja omaa suhtautumista asioihin sekä elämään ympärilläni. Jotenkin saan aina käännettyä asiat parhain päin positiivisen ajattelun avulla. En tarkoita nyt maailmaa syleilevää ja kaiken hyväksyvää positiivisuutta vaan ratkaisukeskeistä asennetta elämään ja asioihin.

Mietitään tilannetta, että sinulla on meneillään mielenkiintoinen projekti. Eteen tulee ongelmia ja projekti etenee todella hitaasti. Mitä teet? Tuletko vihaiseksi ja mietit, että jos tuo olisi tehnyt noin ja joku toinen jotain muuta niin tätä ongelmaa ei olisi…vai ajatteletko, että hei, nyt on mahdollisuus miettiä tätä hieman laajemmin ja päästä parempaan lopputulokseen. Keskittymällä vahvuuksiin, kehityt nopeammin ja pääset eteenpäin.

Voit valita aina toisin.

Positiivinen asenne auttaa tunnistamaan ja kehittämään omaa suhtautumista asioihin sekä siihen, miten kokee ja ottaa vastaan asiat. Olen vakuuttunut, että omaa suhtautumista positiivisempaan voi muuttaa. Harjoittelemalla esimerkiksi kiitollisen ajattelun kautta. Pohdi päivittäin mistä olet tänään kiitollinen? Huomaat, että asioita alkaa tulla koko ajan lisää. Jos tuntuu vaikealta miettiä, että mistä olen tänään kiitollinen, aloita siitä, että olet kiitollinen mahdollisuudesta ajatella tänään toisin. Voit aloittaa aivan pienistä asioista. Kiitollisuus auttaa pois negatiivisuudesta ja keskittää ajattelua omaan elämään sen sijaan, että vertailisit itseäsi muihin. 

Käytännön tasolla positiivisuus vaatii kärsivällisyyttä ja kykyä laskea rimaa. Omakohtaisesti olen ollut aina täydellisyyden tavoittelija, mutta onneksi nykyään ymmärrän sen, että täydellisyys ei anna mitään. Päinvastoin se ottaa niin kauan kuin annat sille etumatkaa. On tärkeää tunnistaa se kohta, missä positiivisuus kääntyy itseään vastaan. Silloin uhraat itsestäsi liikaa. Se minkä piti olla mukavaa, kivaa ja voimaannuttavaa kääntyykin stressaavaksi. 

Ainoa tapa tulla onnelliseksi on olla onnellinen jo tänään. Onnellisuus on hyväksymistä ei suorittamista.

On myös ymmärrettävä, että elämään kuuluu vaikeitakin asioita, eikä kaikkea voi kääntää positiiviseksi. Elämä on hyvä nähdä kaikkien värien läpi, jolloin pystymme tasapainottelemaan paremmin vaikeidenkin asioiden äärellä. Positiivisuus ei tarkoita sitä, että kaikki pitää hyväksyä sellaisena kuin ne eteemme annetaan. Positiivisuus on ennemminkin voimavara ja tapa suhtauta asioihin ratkaisukeskeisesti itseään ja muita ihmisiä arvostaen. 

Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

Iloa päivääsi <3

Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.