Mistä aikaa liikunnalle?

Päivät hupenevat uhkaavasti ja somessa komeilee arjen ja treenin kanssa kaiken ehtiviä superäitejä. Mielen valtaa melkeinpä syyllisyys siitä, että liikunnalle ja treenaamiselle jää välillä todella vähän aikaa. Mistä sitä aikaa sille sitten löytyy? Miten liikunnan voi yhdistää arkeen ja muuhun elämään? On hyvä pohtia myös sitä mikä motivoi oikeasti?

Hyötyliikunta ja yhteiset treenihetket lapsen sekä koko perheen kesken auttavat löytämään tähän lisää aikaa. Kaikki tekeminen pitää suhteuttaa myös omaan jaksamiseen, palautumiseen ja riittävään unensaantiin. Elämäntilanteet vaihtelevat ja lapsiperhearjessa on monta muuttujaa. Joinakin päivinä on vain niin väsynyt, että suurin lahja kropalle ja mielelle on lepo eikä kova liikunta. Pienikin liikkuminen on kuitenkin hyväksi.

Pitkä päivä takana, olet saanut juuri lapsen nukkumaan ja ainoa hetki hikitreenille olisi illalla. Houkutteleeko? Ei aina. Pienikin liikunta on hyväksi, eikä aina todellakaan tarvitse heilua hiki päässä kahvakuulan kanssa. Tärkeintä on kuunnella itseään ja olla itselleen myös armollinen. Tasapaino on kaiken a ja o. 

Parhaiten uudet rutiinit saa mahtumaan arkeen kun niille löytyy ennalta määritelty hetki. Missä välissä päivää sinulla on paras hetki itsellesi? Heti aamusta vai illalla kun lapset nukkuvat? Tähän vaikuttaa paljon myös oma luontainen rytmi. Piristääkö iltatreeni liikaa ja vaikuttaa heikentävästi yöuniin? Ehkä siihen hetkeen mielummin kehonhuoltoa venyttelemällä?

Päivän voi aloittaa mahdollisuuksien mukaan hyötyliikunnalla mikäli se sopii arjen aikatauluihin. Voisiko sen yhdistää lapsen päiväkotiin vientiin ja lähteä liikkeelle hieman aikaisemmin? Vai sopiiko se sittenkin juuri siihen hetkeen kun voitte yhdessä tanssia taaperon kanssa ennen Pikku Kakkosta. Tai mitä jos äiti vähän jumppaa samalla Pikku Kakkosen ohessa? YouTubessa on loistavia treenejä laidasta laitaan. Tässä muutamia esimerkkejä lyhyistä ja pidemmistä treeneistä.

  1. Aamujooga 5 minuuttia
  2. Tanssitreeni 15 minuuttia 90-luvun hittien tahtiin
  3. Aloittelijan 20 minuutin HIIT-treeni
  4. Hardcore 25 minuutin HIIT-treeni
  5. Venyttely 20 minuuttia koko kropalle
Metsäretket ovat parasta hyötyliikuntaa keholle ja mielelle. Liikkumisesta on tärkeää myös nauttia ja löytää itselle sopivin tapa liikkua.

Tapoja ja keinoja on monia. Mikä pitää sinut liikkeessä?

Iloa päivääsi!

Suvi ja Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.