Mielen vapautta

Mikä saa meidät kaipaamaan kaikkea juuri silloin kun se ei ole mahdollista? Usein ymmärrämme asioiden merkityksen vasta kun menetämme jotain. Pidämme monia asioita itsestäänselvyytenä, kunnes yllättäen huomaamme, että näin ei olekaan. En voikaan sopia tapaavani ystävääni kahvilassa tai kaikkia rakkaitani edes kotonamme. Vapaus ja spontaanius tehdä asioita puuttuu.

Yhtä asiaa kukaan ei voi ottaa meiltä pois. Mielemme on aina vapaa vaeltamaan maailman ääriin.

Mielemme on vapaa, mutta muu maailma ympärillämme ei. Voimme saavuttaa kaiken, minne mielemme vaeltaa, mutta tässä hetkessä pystymme vain hyväksymään vallitsevat rajoitteet. Elämässä tulee olemaan aina asioita, joihin emme pysty vaikuttamaan. Sen sijaan on tärkeää nähdä asiat, joihin pystymme juuri nyt. Ajatuksesi luovat tulevaisuutesi ja tekevät todeksi myös sen, miten suhtaudut itseesi. Voit valita annatko ajatustesi rajoittaa vai vahvistaa sinua?

Tarkkaile ajatuksiasi, itseään ei voi huijata.

Mitä kaipaat juuri nyt? Minä kaipaan ihmisiä, sitä että saan ilmaista itseäni ja heiluttaa käsiäni puhuessani. Kaipaan sitä, että näen koko ihmisen, en vain tietokoneen näyttöä. Kaipaan ihmisyyttä, johon kuuluu kohtaaminen, kehonkieli, jutustelu ja aitous. Kohtaamme toisemme lasin läpi, aivan kuten ikkunasta katsoessamme ohi kulkevia ihmisiä. Mitä näkyy? Edessämme on näyttö, siellä kuva ja osa ihmistä. Pala meistä jää silti puuttumaan. Onneksi tiedämme, että tilanne ei kestä ikuisesti ja elämämme palautuu takaisin normaaliksi. Tämä muuttaa jokaista meitä pysyvästi, juuri sen verran kuin annamme muutokselle tilaa. 

Tilanne on antanut paljon pohdittavaa. Se on suorastaan pakottanut kääntämään ylösalaisin kodin jokaisen nurkan ja siivoamaan kaiken tarpeettoman pois. Samalla tavalla toimii myös mielemme, kun vanha on käsitelty ja tomutettu pois, on aika siirtyä eteenpäin. Tämä luo tilaa uudelle, kaikelle sille ihanalle mikä odottaa tämän jälkeen.  Olemme kaikki uuden tilanteen edessä. Muutama viikko sitten moni meistä pohti, että mistä saisi aikaa kodille, perheelle ja keskeneräisille asioille? Nyt aikaa on.

Aika, tarjoaa viisauden meille jokaiselle. Toinen löytää aarteen, toinen kohtaa varjonsa. Se haastaa pohtimaan, mitä todella haluamme? Meillä on mahdollisuus saattaa keskeneräiset asiat päätökseen ja samalla pohtia, kuka minä olen? Mistä olen kiitollinen? Ratkaisevaa on, miten suhtaudumme tilanteeseen. Mitä tiukemmin yrität kontrolloida ja taistelet asioita vastaan, joihin et pysty vaikuttamaan, sitä enemmän vain menetät omia voimavarojasi. Keskitä energia sen sijaan itseesi ja siihen, mitä voit tehdä jatkossa toisin, jotta saat elämältäsi sen mitä haluat. 

Mihin kohdistat voimavaroja nyt? Ne luovat tulevaisuutesi.

Kukaan ei voi koskaan viedä meiltä mielen vapautta. Kykyä uskoa itseemme ja omiin päämääriimme. Olet sitä, mitä ajattelet olevasi. Jos et pohjimmiltasi ja vilpittömästi usko olevasi riittävän hyvä, et voi saada kaipaamaasi arvostusta ja hyväksyntää.  Tämä ei johdu siitä, että muut ihmiset eivät arvostaisi sinua, vaan siksi, että et koe itseäsi sen arvoiseksi. Pidä itsesi auki maailmalle ja muille ihmisille. Ihminen tarvitsee ihmistä. Olen kiitollinen siitä, että saan elää elämääni ympärilläni joukko ihania ihmisiä. Me kaikki tarvitsemme elämäämme ihmisyyttä ja inhimillisyyttä.

Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä

ollakseen ihminen ihmiselle,

ollakseen itse ihminen.

Lämpimin peitto on toisen iho,

toisen ilo on parasta ruokaa.

Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,

olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Ihminen ilman ihmistä

on vähemmän ihminen ihmisille,

vähemmän kuin ihminen voi olla.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Tommy Tabermann (Maa, 1987)

Muista, että olet arvokas ja täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Pidä itsestäsi, läheisistäsi ja muista kanssaihmisistä huolta. Aurinkoa päivääsi <3

Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.