Meidän perheen suosikkipelit

Meidän perhe pelailee lähes viikoittain yhdessä. Pelit ovat mukavaa ajanvietettä kaiken ikäisille ja niiden lomassa on helppoa vaihtaa arjen kuulumisia. Meiltä on useaan otteeseen pyydetty lautapelisuosituksia. Keräsin teille perheen pelisuosikit aikuisille ja vähän isommille lapsille.

Port Royal

Näppärä korttipeli, joka on nopea aloittaa ja lopettaa. Pelissä kerätään kultakolikoita, jonka avulla ostetaan kortteja, joissa on voittopisteitä. Peli on helppo oppia. Peliin on saatavissa lisäosia.

Port Royalissa pelataan kaksipuoleisilla korteilla.

Catan

Pelissä rakennetaan teitä, kyliä ja kaupunkeja sekä hankitaan raaka-aineita näiden rakentamiseksi. Pelilauta on joka kerta erilainen. Peliin on saatavissa myös lisäosia.

Carcassonne

Pelissä pelataan neliskulmaisilla laatoilla, joita pelaajat asettelevat vuorotellen. Laatat muodostavat yhtenäisiä rakennelmia. Omalla vuorollaan voi laittaa myös nappulan, joiden avulla pelin lopussa lasketaan pisteet ja selvitetään voittaja. Peliin on saatavilla runsaasti lisäosia.

Pelistä on saatavilla myös Carcassonne Junior- lautapeli, jota suositellaan yli 4-vuotiaille.

Pakohuonepelit

Melkein jokaisesta kaupungista löytyy nykyään pakohuoneita. Pakohuoneet ovat mukavaa erilaista ajanvietettä. Monessa paikassa maksuksi käy myös kulttuurisetelit. Pakohuoneita on saatavissa myös lautapeleinä, jotka ovat myös mukavia.

Monopoly

Klassikko, joka ei juuri esittelyä kaipaa. Pelistä on saatavilla runsaasti variaatioita kaiken ikäisille. Peli herättää meillä paljon keskustelua ja edellisen pelin kulkuun saatetaan palata vielä viikkojenkin päästä.

Meidän suosikki on perinteinen versio.

Trivial Pursuit

Mukava seurapeli, josta löytyy jokaiselle osallistujalle jotain. Pelilauta ei itsessään vanhene, mutta kysymyksiä kannattaa päivittää aika ajoin nykyaikaan. Pelin pikaversiossa kestää muutama tunti, tavallisessa useita tunteja.

Pukinkontista löytyy tänä jouluna muutama lautapeli. Niistä lisää aaton jälkeen.

Mitkä ovat teidän perheen suosikkipelit?

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.