Kotikonttorilla

Etätyöt tulivat viimeistään nyt ajankohtaiseksi monelle. Minusta tämä on myös loistava mahdollisuus muutokselle. Harva työtehtävä vaatii fyysistä läsnäoloa työpaikalla ja toivonkin, että tulevaisuudessa yhä useampi asia voitaisiin hoitaa etänä. Etätyö on myös tutkimusten mukaan tehokas ja tuloksellinen tapa työskentelyyn. Kun välimatkojen ja työskentelyaikojen merkitys vähenee, syntyy uusia mahdollisuuksia. Etätöiden mahdollistama jousto tukee hyvin myös lapsiperheitä. Uusien toimintatapojen myötä kaikki voittavat.

Täsmävinkit etätöihin

  1. Huolehdi ergonomiasta.
  2. Pitäydy rutiineissasi. Pidä kahvi- ja lounastauot.
  3. Puuttuvan työmatkan voit korvata reippaalla aamu- tai iltapäivälenkillä.
  4. Suunnittele työpäiväsi ja mieti selkeät tavoitteet päivälle.
  5. Pidä yhteyttä työkavereihisi.

Sosiaalisen kanssakäymisen merkitys kasvaa, kun työkaveria ei enää näekään samalla tavalla. On hyvin tärkeää, että kaikki kokevat olevansa osa tiimiä työskentelypaikastaan riippumatta. Me sovimme työpaikalla, että vietämme kahvitauot päivittäin Teamsin välityksellä. Näin pystymme vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia tuttuun tapaan.

Meillä kotona etätyöt ovat lähteneet hyvin käyntiin ja kummallekin vanhemmalle on löytynyt omat työpisteensä. Taapero on myös menossa mukana ja olemme kalenteroineet mieheni kanssa hoitovuorot jo ensi viikollekin. Tämän avulla pystymme suunnittelemaan omaa ajankäyttöä paremmin.

Oletteko te siirtyneet etätöihin? Miten olette sopineet lasten hoitokuviot?

Voimia meille kaikille haastavaan tilanteeseen <3

Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.