Kestäviä valintoja

Yhteistyössä Rekki second hand -verkkokauppa. Millainen kuluttaja olet? Pohditko kenties tuotteiden kestävyyttä ja ekologisuutta? Ajatteletko, että laadukas tuote kestää pidempään käytössä? Sen voi ehkä myydä vielä eteenpäin ja siitä on iloa myös seuraavalle käyttäjälle? Itse olen pohtinut näitä asioita yhä enemmän nuorimmaisen syntymän jälkeen. Haluan, että luonto pystyy jakamaan kauniita asioita tulevaisuudessakin ja tarjoaa turvaansa pitkälle tulevaisuuteen niin eläimille kuin ihmisille. Omalta osaltamme voimme auttaa tässä, tekemällä oikeita valintoja päivittäin.

Rekki second hand-verkkokauppa. Nappaa alekoodi tekstin lopusta!

Second hand-muoti on aina kiehtonut minua. Ajatuksena erityisesti se, että koskaan ei voi tarkalleen tietää millaisen löydön tekee, on tuonut siihen oman hohtonsa. Tuotteiden hinnoitteluissa korostuu aina tunnearvo, mikä kullakin vaatteella on edelliselle omistajalleen ollut. Osa vastaan tulleista vaatteista on ollut ylihinnoiteltuja ja osa taas varsin edullisia. Merkkivaatteen kohdalla olen usein miettinyt vastaako hinta tuotteen käytettyä laatua ja kuntoa. Erityisesti tuotteen aitous mietityttää. Omat kokemukseni ovat olleet hyvinkin positiivisia ja siitä syystä pidänkin vähän käytettyjen vaatteiden ostamista hyvänä vaihtoehtona.

Lasten vaatteiden kohdalla tutkin vaatteen kestävyyttä vielä enemmän ja ostan pääasiassa vain hyväksi havaittuja luottomerkkejä. Eettisyys, ekologisuus ja vastuullisuus vaikuttaa tekemiini valintoihin aiempaa enemmän. Nuorimmaisen konttausvaihe kesti pidempään ja huonolaatuisissa vaatteissa polvet olivat pian rikki. Tämän jälkeen olen tutkinut laatua entistä tarkemmin. Tällä hetkellä minä itse- vaihe ruokaillessa, kannustaa lisäämään kaappiin vaihtovaatetta. Käytetyt vaatteet tuovat myös huomattavaa säästöä kasvavassa iässä olevien lasten vaatehankintoihin.

Nyt ensimmäistä kertaa kokeilin käytettyjen vaatteiden ostamista verkkokaupasta. Rekki on vähänkäytettyjen vaatteiden verkkokauppa, joka löytyy osoitteesta rekki.fi. Olin yllättynyt kuinka miellyttävää asiointi verkkokaupassa oli ja toimitus oli todella nopea. Shoppailu sujui aivan kuten muissakin vaatteiden verkkokaupoissa, ainoastaan sillä erolla, että tuotteet ovat käytettyjä. Tuotteet on esitelty ja kuvattu visuaalisesti kauniisti. Vaatteet ovat tarkastettuja ja jokainen vaate on käyty läpi yksitellen. Tuotteita voi selata helposti kategorioittain tai teemoittain ja suodattaa koon, värin sekä brändin mukaan. Mikä parasta, tuotteet on hinnoiteltu kukkarolle sopivaksi, eikä niillä ole enää hinnassa tunnearvon tuomaa korkoa. Lisäksi tuotteilla on kausialennuksia, aivan kuten muissakin vaatekaupoissa. Kun ostokset tekee netissä, säästät rahan lisäksi myös aikaa ja kaiken voi hoitaa omalta sohvalta.

Tutkimusten mukaan osaa vaatteista käytetään vain 7-10 kertaa. Kaappeihin jää todella suuri määrä käyttämättömiä vaatteita. Jopa kolmasosa suomalaisten vaatekaappien sisällöstä on käyttämättöminä yli vuoden. Rekki haluaa murtaa aikansa eläneet mielikuvat second handista nuhjuisena tai kulahtaneena ja tarjota aidosti tasavertaisen vaihtoehdon kestävästi tuotetuille first hand -tuotteille. Katsoin vasta dokumentin, jossa kerrottiin, että yhden puuvillaisen t-paidan valmistamiseen menee noin 2000 litraa vettä. Ensin puuvilla poimitaan, sen jälkeen se lähetetään tehtaalle kankaan valmistukseen. Matka jatkuu värjäykseen, pakkaamiseen ja sitten paita vielä lähetetään jonnekin päin maailmaa. Katsoin olosuhteita ja työntekijöitä, joissa paita valmistetaan. Teki pahaa. Pohdin, että seuraavan t-paidan kohdalla tutkin tarkkaan minkä ostan.

Oma kulutustottumukseni on muuttunut vuosien varrella paljon ja aiemmin olen ostanut enemmän niin sanottuja kertakäyttövaatteita. Tuon aiemman esimerkin jälkeen olen pohtinut myös tuotteiden alkuperää ja olosuhteita, joissa tuotteet on valmistettu. On ilahduttavaa huomata, että Rekki tekee paljon asioita tuotteiden laadun ja alkuperän varmistamiseksi. Rekki noudattaa aitouden varmistamiseksi valmistajien ja brändien antamia ohjeita. Mikäli eteen tulee jokin seikka, jolloin tuotteen alkuperää on syytä epäillä, tuote hylätään automaattisesti. Lisäksi kaikilla tuotteilla on 30 vrk palautusoikeus.

Paketti oli postissa jo seuraavana arkipäivänä tilauksesta. Tutkiessani tarkemmin tilaamiani tuotteita, olin yllättynyt! Kaikki vaatteet olivat todellakin lähes uudenveroisessa kunnossa. Jokaiseen tuotteeseen oli kiinnitetty REKKI- tuotelappu. Rekki panostaa laatuun ja valikoi myyntiin vain parhaat tuotteet ja se välittyy jo ensimmäisellä silmäyksellä. Jo tässä kohtaa koin saaneeni rahoilleni vastinetta ja odotukseni oli ylitetty. REKKI-tuotelapun kääntöpuolella lukee käsin ja rakkaudella valittu. Tässä kohtaa olin sanaton. En ole koskaan ennen kokenut vastaavaa fiilistä ostaessani käytettyjä vaatteita.

Tilauksesta jäi erittäin positiivinen fiilis. Tilausta ja toimitusta tukivat pienet, mutta tärkeät asiat, joilla on suuri vaikutus. Rekki nostaa asiakaskokemuksen kokonaan uudelle tasolle palvelussaan second hand -muodin parissa. Jokainen tuote on todellakin käsin ja rakkaudella valittu. Se näkyy ja välittyy asiakkaalle. Tilauksen mukana tuli käsin kirjoitettu viesti tilauksen käsittelijän kirjoittamana. Terveisiä Lahteen! – Emma, Rekki. Kiitos Emma terveisistä Tämä ilahdutti todella paljon. Pieni asia, suuri merkitys <3

Rekki toimii tällä hetkellä Suomessa ja Virossa. Seuraava askel on laajentaa toimintaa Euroopan markkinoille. Ihailtavaa rohkeutta ja eteenpäin menemistä! Täältä iso peukku etenemiselle. Eurooppa odottaa pidettyjä brändejä ja niistä tykätään varmasti. Sinäkin voit auttaa Rekkiä ottamaan ensimmäiset askeleet kohti Euroopan johtavaa 2nd hand -muodin verkkokauppaa. Rekin osakeanti on nyt auki ja voit sijoittaa kestävämpään tulevaisuuteen haluamallasi summalla invesdor.com/rekki.

Nyt pääset kokeilemaan tilausta myös itse osoitteessa rekki.fi ja saat vielä alennusta!

Tässä alekoodi: pistekiireellesi15 Koodi on voimassa 31.5.2020 asti ja oikeuttaa 15 %:n alennukseen yhdestä ostokerrasta. Alennus ei koske lahjakortteja eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin.

Lojuuko sinulla vaatekaapissa käyttämättömiä vaatteita?

Iloa päivääsi <3


Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.