Arjen supervoima

Tiskit, pyykit, siivous, lapset, harrastukset, työ…niinpä. Loputon määrä muuttujia. Miten mistään ehtii unelmoimaan, kun muuttujia tulee koko ajan lisää? Tämä on varsin tuttu ajatus keskellä arkea ja kelpaakin hyväksi tekosyyksi luovuttaa ennen kuin pääsee kunnolla alkuun. Välillä on vaikeaa löytää edes itseään kaikkien vaatimusten keskeltä. Kuinka pitää unelmista sitten kiinni arjessa?

Mikä on sinun salainen supervoimasi? Omani on äitiys.

Oletko koskaan miettinyt minkälaisia arvoja sinulla on? Pysähdyin miettimään tätä tarkemmin ja huomasin, että en ole tätä keskustelua koskaan käynyt kunnolla itseni kanssa. Kärkeen nousi heti äitiys, perhe, terveelliset elämäntavat, ura. Minun unelmassani äitiys, perhe ja ura kulkevat käsi kädessä. En koe olevani perinteinen kotiäiti, mutta olen tasapainossa kun saan toteuttaa itseäni ja olla samaan aikaan perheelleni läsnä.

Kun määrittelin elämäni arvot, huomasin että unelmista kiinni pitäminen muuttui helpommaksi. Ajatus siitä, että elää arvojensa mukaista elämää on palkitsevaa ja motivoivaa. Arvot auttavat priorisoimaan asioita ja viemään omia unelmia arjen tasolle.

Kun arvomaailmasi muuttuu, maailma ympärilläsi muuttuu.

Seuraava askel on viedä unelmat konkreettiselle tasolle. Kirjoittamista pääsen toteuttamaan tässä blogissa. Se on ollut yksi haaveeni pitkään ja nyt koen kirjoittamisen vapauttavana ilman aikapainetta.  Panostan monipuoliseen ruokavalioon samalla kun tyttäreni on siirtynyt syömään samaa ruokaa perheen kanssa. Pysyn tavoitteessa, koska tilaan ruoat kotiin kerran viikossa. Ruokalista tehdään viikolle yhdessä perheeni kanssa. Näin tulee vähemmän heräteostosten mahdollisuuksia ja vähemmän herkkuja. Panostan kala- ja kasvisruokaan. Hemmottelen perhettäni hyvällä ja ravitsevalla ruoalla. Suuri haaveeni on aikataulutettu kuukausi-, viikko- ja päivätasolle. Vaikka lopullinen tavoite tuntuu olevan vielä kaukana, niin se tulee lähemmäksi joka päivä. Näiden kaikkien apuna käytän to do-listaa sekä sähköistä kalenteria. On palkitsevaa ruksia to do-listalta tehdyt työt pois!

Unelma vaatii työtä ja rohkeutta toteutuakseen sekä ison annoksen motivaatiota. Uskallusta elää oman näköistä elämää sekä rohkeutta jatkaa matkaa vaikka kaikki eivät sitä ymmärtäisikään. On myös hyväksyttävä, että unelmiesi mukainen elämä tuo tullessaan joukon muutoksia. Se saattaa vaatia irtipäästämistä asioista tai ihmisistä. Se vaatii hurjan määrän uskallusta ja luottoa omiin valintoihin. Se vaatii myös hyväksymistä, että kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa. Vaikuta siis niihin joihin voit. Käytä omaa energiaasi viisaasti.

On tärkeää huomioida omat voimavarat. Tavoittele unelmia, jotka sopivat elämäntilanteeseesi ja niitä on realistista lähteä viemään arkeesi. Anna muutokselle aikaa. Unelmien toteutus vaatii voimavaroja erityisesti sinulta, mutta lisäksi perheesi ja läheistesi tuki muodostuu suureksi voimavaraksi. 

”Jos haluat parantaa maailmaa, mene kotiisi ja rakasta lähimmäisiäsi.” 

-Äiti Teresa

Iloa päivääsi <3

Marika

One Reply to “Arjen supervoima”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.