Aletaanko kirjoittaa blogia ajanhallinnasta? Loistava idea! Milloin aloitetaan?

Mitä sinulle kuuluu? Onko töissä kiirettä? Anteeksi, olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä, mutta kun on niin kiire.

Mitä kiire on? Onko se syy jättää joku asia tekemättä? Voiko sen taakse kadota? Näitä asioita olemme pohtineet vanhempainvapaamme aikana. Voisiko omalle ajankäytölle tehdä jotain ja voisiko kiireen tunteeseen vaikuttaa?

Elämä on kuljettanut molempia äitejä pienten ja suurten muutosten läpi kiireestä seuraavaan. Vauva-arki antoi molemmille aikaa pohtia, mitä elämältä haluaa ja mitkä asiat ovat tärkeitä? Vanhempainvapaa opetti organisoimaan, ennakoimaan, suunnittelemaan ja aikatauluttamaan asioita. Haasteita toi lisää molempien viittä vaille valmiit opinnot, jotka viimeisteltiin vaipanvaihtojen ohessa opinnäytetöitä tekemällä.

Uskomme siihen, että kalenterinsa kanssa tasapainossa oleva ihminen pystyy antamaan itsestään enemmän jokaisella elämänsä osa-alueella. Usein puhutaan töiden suunnittelemisesta, mutta myös vapaa-aikaa on hyvä miettiä. Kotitöille, perheelle, ystäville ja harrastuksille kannattaa varata aikaa. Lisää kalenteriin myös mukavia juttuja, jotta ne pysyvät elämässä mukana.

Kannattaa aikatauluttaessaan pysähtyä miettimään, että mitkä asiat ovat itselle tärkeimpiä, onko niitä tarpeeksi elämässä ja miten niitä saisi lisää omaan arkeen. Jos vaikka haluaa rauhallisen kotiviikonlopun, sekin kannattaa laittaa kalenteriin, jotta sille jää varmasti aikaa. Kalenteriaan järjestellessä kannattaa miettiä, että mistä asioista ei pidä, tai olisi valmis luopumaan. Olisiko joidenkin tehtävien hoitoon muita tapoja, tai mahdollisuuksia. Viekö jokin osa alue liikaa aikaa arjesta?

Ihanaa, että olet tutustumassa meidän blogiimme. Toivottavasti olet mukana myös jatkossa <3

Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.