Äitiys yhdistää

Äiti on kaunis sana. Siihen liitetään paljon tunteita, rakkautta ja lista käytännön asioita. Se palauttaa lapsuuteen ja saa miettimään omaa äitiä sekä isoäitiä. Äitiys yhdistää ja auttaa tutustumaan kokonaan uusiin ihmisiin. Äitiyteen liittyy paljon asioita, eikä ole yhtä oikeaa tapaa olla äiti. Tapoja on niin monia kuin on meitä äitejäkin. Äitiys on valtavan suuri voimavara, josta riittää lämpöä elämän jokaiseen sopukkaan. Äitiys tuo valoa pimeyteen ja lämpöä kylmyyteen. On ihanaa olla äiti. 

Äitiys oli asia, joka yhdisti myös meidät.  Vauvavuosi toi meidän molempien elämään joukon aivan uusia ihmisiä MiB Mothers in business – verkoston kautta. Oli ihanaa tutustua joukkoon muita äitejä, jotka jakavat samoja arvoja ja mielenkiinnon kohteita. Tapaamiset viikoittain muiden äitien kanssa toi vertaistukea sekä mahdollisuuden keskustella myös paljon muusta vauvojen lisäksi. Näistä kohtaamisista sai paljon energiaa ja iloa päiviin.

Vauva-arjen lisäksi teimme molemmat opinnäytetöitä, joista valmistumisemme oli kiinni. Se oli ainoa asia, minkä piti valmistua, jotta paperit sai koulusta ulos. Toimimme myös toistemme sparraajina ja neuvonantajina. Vauhditimme toinen toisiamme ja keskustelimme siitä, miksi olimme lykänneet opinnätetyön aloitusta? Se olisi ollut helpompaa hoitaa ennen yöllisiä heräilyjä ja huonosti nukuttuja öitä. Päätimme, että nyt rimaa lasketaan reilusti. Siitä se lähti. Aikataulutimme paljon tekemisiä yhdessä, vaikka opinnäytetöiden aihealueet ja toimialat olivat täysin erit.

Siitä alkaen olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä. Ilman tätä koronaa näkisimme lounailla kuten ennen tai vierailisimme toistemme luona. Joskus kun tapaa kokonaan uuden ihmisen, tulee tunne, että ihminen on jostain tuttu. Olemme tunteneet varsinaisesti pian vuoden, mutta tavatessamme tuntuu kuin olisimme tunteneet aivan lapsuudesta saakka. Olemme hyvin samanlaisia, sillä eroavaisuudella, että Suvi tykkää tehdä muistiinpanoja ja listoja ja järjestellä asioita konkreettisemmin. Marikassa asuu pieni taiteilijan sielu, joka vallan ottaessaan saattaa jäädä fiilistelemään asioita liian pitkäksi aikaa.

On ihanaa ja arkea rikastuttavaa, että äitiys on tuonut elämään paljon muutakin kuin perheenlisäystä. Puhuimme pari viikkoa sitten puhelimessa siitä, kuinka paljon vuodessa on tapahtunut asioita. Hyviä asioita, joita ei olisi edes voinut kuvitella tapahtuvaksi jokin aikaa sitten. Elämään on tullut paljon uutta. Osa niistä on jo konkreettisia ja osa kehittelyasteella. Kannustamme toisiamme ja sillä, että toinen sanoo ”sinä pystyt” ja ”tuo on hyvä” on aivan valtavan suuri merkitys. Meitä yhdistää myös ajatus siitä, että kaikkeen löytyy ratkaisu. Jos ei konkreettinen niin sitten asia vaatii oman pään sisällä uudelleenkäsittelyn. 

Tämä blogi syntyi siis meidän ystävyydestämme ja tavastamme aikatauluttaa elämämme uudestaan äiteinä. Keskustelut ajankäytöstä on tuonut aivan uuden lähestymiskulman asioihin. Kaikelle on aikaa kun tarkastat päämäräsi ja sitoutumisesi. Jos edelleen sanot kyllä, tee unelmistasi totta.

Ihanaa äitienpäivää <3

Suvi ja Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.